Brandstichting bij N-VA-parlementslid Koen Daniëls

In de nacht van dinsdag op woensdag zou er brand zijn gesticht aan de achterkant van het huis van Vlaams Parlementslid en N-VA-lijsttrekker in Sint-Gillis-Waas Koen Daniëls. Hij is ervan overtuigd dat het met een politiek motief gebeurde.

Het was de echtgenote van Daniëls die woensdagnamiddag de ontdekking deed. Een of meerdere onbekenden moeten in de nacht van dinsdag op woensdag aan de achterkant van de woning een kartonnen doos in brand hebben gestoken.

Daniëls stapte meteen naar de politie en volgens een deskundige is de brand bewust aangestoken. De N-VA-politicus heeft een sterk vermoeden dat zijn woning geviseerd werd omwille van zijn politieke activiteiten. "Je kan van mening verschillen. Maar dit gaat te ver", zegt Daniëls op Twitter.

Het zou alvast niet de eerste keer zijn dat politici af te rekenen krijgen met fysieke bedreigingen, agressie of brandstichting. Zo zijn er al voorbeelden van politici van wie het huis werd bekogeld met stenen en recent nog werd het campagnebusje van Lorin Parys (N-VA) in Leuven in brand gestoken.

Meest gelezen