Chaotische avondspits richting Antwerpen: tot anderhalf uur aanschuiven

De avondspits rond Antwerpen verloopt bijzonder moeizaam. In de loop van de namiddag zijn er op de Antwerpse ring verschillende ongevallen gebeurd, met lange wachttijden tot gevolg, vooral vanuit het Waasland, de Rupelstreek en Mechelen. Rond 19 uur is het nog altijd aanschuiven, onder meer verschillende Scheldeovergangen.

Onder meer door ongevallen op de Antwerpse Ring richting Nederland in Borgerhout en Deurne loopt het verkeer op de ring volledig strop. Op de Antwerpse ring richting Gent is ook nog een ongeval gebeurd op het viaduct in Merksem. Ook op de E17 is het ter hoogte van de parking in Kruibeke extra aanschuiven door een defecte vrachtwagen op de middenrijstrook.

"De weg is intussen overal vrijgemaakt, maar het verkeer op de snelwegen richting Antwerpen ondervindt toch nog de nodige hinder. Vooral wie vanuit het Waasland richting Antwerpen rijdt, moet geduld hebben. Daar is het tot anderhalf uur aanschuiven", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

"Eigenlijk verloopt het verkeer op alle wegen die aantakken op de Antwerpse ring heel moeizaam. Ook vanuit Mechelen en de Rupelstreek is het aanschuiven geblazen. Alle Scheldetunnels zijn verzadigd. En door sluipverkeer is het ook bijzonder druk in de Antwerpse binnenstad", zegt Beeckman.

De avondspits sleept hierdoor lang aan: omstreeks 19 uur is het nog altijd aanschuiven aan de verschillende Scheldeovergangen.

Meest gelezen