Drugsvaten ontdekt in Schelle

In Schelle zijn de hulpdiensten een hele tijd in de weer geweest om gedumpte vaten uit de rivier de Vliet te halen. De civiele bescherming heeft de inhoud onderzocht en het blijkt nu dat er drugsafval in zit.

Het gaat om elf grote blauwe vaten van elk zo'n 200 liter. Een voorbijganger merkte ze vanmorgen op in de Benedenvliet. Politie en brandweer kwamen ter plaatse en hebben de vaten geborgen. De civiele bescherming heeft bevestigd dat het om drugsvaten gaat en laat nu door de federale politie onderzoeken wie ze gedumpt heeft. 

De brandweer heeft wel wat werk gehad want door de lage waterstand van de Benedenvliet konden ze op een bepaald moment niet meer met een bootje tot bij de vaten varen en moesten ze al wandelend door het water. Omdat tijdens het bergen van de vaten nog onduidelijk was wat er in zat, droeg de brandweer speciale veiligheidspakken.

brandweer vaart op Benedenvliet

Meest gelezen