Duo Bertrand en Eeckhout leiden de krant De Morgen

De krant De Morgen wordt vanaf vandaag geleid door het duo Kirsten Bertrand en Bart Eeckhout. Dat meldt De Persgroep. Bertrand was chef weekend bij De Morgen.

Kirsten Bertrand komt vanaf vandaag samen met Bart Eeckhout aan het hoofd van de krant De Morgen. Dat meldt De Persgroep. De krant werd tot voor kort geleid door An Goovaerts en opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout.  Na strubbelingen op de nieuwsdienst van VTM werd Goovaerts er tijdelijk aangesteld als hoofdredacteur ter vervanging van Nicholas Lataire. Die kwam na enkele dagen terug in functie, maar deelt het hoofdredacteurschap er sindsdien met Goovaerts.

Eeckout zal de krant De Morgen nu leiden samen met Kirsten Bertrand. Bertrand is al jaren journaliste. Ze begon in 1996 aan haar studie Germaanse (Nederlands-Engels) aan de KU Leuven. Daarna volgde ze nog een postgraduaat Journalistiek. In haar jaar zaten onder andere Maarten Vangramberen (VRT-sportanker), Freek Braeckman (VTM-journalist) en Philip Heymans (VRT-journalist).

Na haar stage bij De Morgen werkte ze eerst op een ministerie en freelancete ze voor kleinere bladen. Daarna werkte ze zes jaar op de redactie van Het Belang van Limburg en vervolgens drie jaar voor Het Laatste Nieuws. In 2012 maakte ze de overstap naar De Morgen, waar ze de laatste jaren Chef Weekend was.

Als ik bij een concurrerend medium een steengoed verhaal zie, loop ik het hele weekend slechtgezind rond

Kirsten Bertrand, hoofdredactrice De Morgen

De nieuwe hoofdredactie zal "de plannen voor een nieuwe site, dag- en weekendkrant verder concretiseren en uitvoeren, in overleg met de redactie", aldus De Persgroep in een persbericht. Jörgen Oosterwaal, die algemeen hoofdredacteur van HUMO en De Morgen blijft, noemt hen "een perfect complementair duo", met "een grote liefde voor toegankelijke kwaliteitsjournalistiek en een groot hart voor De Morgen."

Als nieuwe hoofdredacteur wil Bertrand blijven focussen op sterke verhalen tijdens het weekend. "Als ik bij een concurrerend medium een steengoed verhaal zie, loop ik het hele weekend slechtgezind rond. Mijn doel is dus: zoveel mogelijk weekends goedgemutst doorbrengen." Nu inhoud weer centraal staat in het mediadebat, is het "een uitgelezen moment om van De Morgen een krant te maken met nog meer verdieping en meerwaarde, op alle platformen waar de lezer ons wil vinden", meent Eeckhout.

Meest gelezen