Infrax-arbeiders stoten op beenderen bij graafwerken in Houthalen-Helchteren

Bij werken gisteren in Houthalen-Helchteren hebben arbeiders van Infrax menselijke beenderen gevonden. De politie en het parket werden verwittigd, de locatie werd afgesloten maar het bleek niet om een misdrijf te gaan.

De gemeente kon gisteren aan de hand van oude documenten achterhalen dat er op de plaats van de werken in het verleden een kerkhof lag. Eerder zijn er trouwens nog al beenderen opgegraven.

Het terrein is ooit als voetbalveld gebruikt, als chiroterrein en nu is er een warenhuis. Op foto's van de bouw van de Sint- Martinuskerk in 1938 is te zien hoe er achter de kerk in aanbouw al een klein kerkhof is. 

Crematie

"Wat er met de beenderen gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Daarvoor wordt nog een oplossing gezocht", zegt burgemeester IJzermans. "We zoeken een respectvolle oplossing. We zijn in gesprek met de begrafenisondernemer en de beenderen liggen op dit moment in het wachthuisje. Mogelijk komt er een crematie. Dat kan dan een soort hulde zijn aan de overledene", besluit IJzermans. 

 

Meest gelezen