"Mislukte plofkraak" op postkantoor in Bree

Bpost vermoedt dat twee mannen afgelopen nacht hebben geprobeerd om een plofkraak te plegen op een bankautomaat bij een postkantoor in Bree. Dat zegt Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Het duo vertrok zonder buit.

Twee mannen drongen binnen in de zone waar de bankautomaat staat, maar sloegen dan om onduidelijke reden op de vlucht. "Het materiaal dat ze achterlieten, doet vermoeden dat het om een poging ging om een plofkraak te plegen", zegt Van Speybroeck. De mannen zijn te zien op camerabeelden.

Intussen heeft het parket bekendgemaakt dat in het kantoor een gasfles en kabels zijn aangetroffen. Onderzoekers van het gerechtelijk laboratorium hebben ter plekke uitgebreid naar sporen gezocht. De gerechtelijke federale politie van Limburg zet het onderzoek voort. 

Uit cijfers van de gerechtelijke federale politie blijkt dat het al de vijfde plofkraak (of poging daartoe) in Limburg is in enkele maanden tijd. Kinrooi, Lummen, Lommel en Overpelt zijn de andere gemeenten die daders van plofkraken op bezoek hebben gehad.   

Meest gelezen