Mode-icoon Diane Von Furstenberg is ereburger van Brussel

Ontwerpster Diane Von Furstenberg mag zich voortaan ereburger van de stad Brussel noemen. Die titel heeft ze gekregen uit handen van Brussels burgemeester Philippe Close en het schepencollege. De stad Brussel eert de Amerikaans-Belgische Von Furstenberg voor haar inzet om Brussel te promoten over de hele wereld.

De Belgisch-Amerikaanse Diane Von Furstenberg werd op 31 december 1946 geboren in Brussel en ging hier als kind ook naar school op het Dachsbeck Lyceum in Brussel. Op haar 22e vertrok ze naar de VS en bouwde ze een carrière uit als modeontwerpster. Ze werd wereldberoemd toen ze in 1974 de wikkeljurk ontwierp en intussen wordt haar kledingmerk verkocht in meer dan 50 landen.

In haar boek "La femme que j'ai voulu être" blikt Von Furstenberg terug op haar jeugd in en haar band met Brussel. De stad eert haar ook voor het vele liefdadigheidswerk dat ze uitvoert, vooral in verband met het milieu en vrouwenrechten.

"De vlucht naar andere horizonten en de ondernemersambitie werd een succesverhaal. Het is een voorbeeld voor andere vrouwen van een geëmancipeerd leven. Maar toch kom je nog steeds regelmatig terug naar Brussel, waar je broer, zijn vrouw en hun kinderen leven. Brussel blijft deel uitmaken van je sentimentele omgeving", vertelt burgemeester Close bij de overhandiging van de officiële oorkonde.

"Ik moet zeggen dat ik veel eer en medailles heb gekregen, maar dit raakt me nog veel meer. Dit gaat terug tot mijn jeugd. De eerste twaalf jaar van mijn leven was dit mijn stad, mijn alles", zegt Von Furstenberg over haar ereburgerschap.

Meest gelezen