Videospeler inladen...

Koningin Paola had lichte beroerte

"Koningin Paola heeft een lichte beroerte gehad. Ze is snel en spontaan hersteld", meldt het Koninklijk Paleis. Volgens de onderzoeken zal ze geen blijvende letsels overhouden aan de beroerte. De koningin heeft intussen het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel verlaten. Gisteren was Paola vanuit Venetië (Italië) gerepatrieerd naar België, nadat ze er onwel was geworden.

Koningin Paola heeft wel degelijk een lichte beroerte gehad. Dat meldt het Belgische hof. De koningin is echter snel en spontaan hersteld. Volgens het onderzoek houdt ze er geen blijvende letsels aan over. Ze heeft aangepaste preventieve medicatie gekregen om haar efficiënt te beschermen tegen herhaling. De koningin heeft intussen het ziekenhuis verlaten.

Gisteren kwam het nieuws van het Belgische hof binnen dat koningin Paola kampte met een "gezondheidsprobleem" en ze overgevolgen werd naar Melsbroek om vervolgens opgenomen te worden in het ziekenhuis.

In de loop van de dag kwamen geruststellende berichten dat de koningin niet in levensgevaar verkeerde, dat ze normaal kan spreken en geen last heeft van verlammingsverschijnselen.

Paola heeft de nacht doorgebracht in Saint-Luc en vandaag volgden nog tests om uit te klaren wat de koningin nu juist overkomen is. Koningin Paola en koning Albert stonden erop om in België medisch opgevolgd te worden, bij artsen die haar door en door kennen.

Meest gelezen