Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Slovaakse politie pakt verdachten op voor moord op onderzoeksjournalist

De Slovaakse politie heeft verschillende verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak (27) en zijn verloofde. Kuciak deed onderzoek naar de invloed van de Italiaanse maffia in Slovakije.  

Volgens lokale media zijn zeker acht mensen opgepakt. Het zou onder meer gaan om de vermeende moordenaar en zijn handlangers. De Slovaakse politie is erg karig met informatie omdat het onderzoek nog volop loopt.

Jan Kuciak (27) en zijn verloofde werden in februari van dit jaar doodgeschoten bij hun huis. De journalist onderzocht banden tussen regeringsleden, zakenlui en de Italiaanse maffia. De moord op Kuciak leidde tot massaal protest tegen de Slovaakse regering die ervan beschuldigd werd dat ze de corruptie niet aanpakt. Uiteindelijk trad de regering af en zette het hoofd van de politie een stap opzij.  

AFP or licensors

Meest gelezen