Videospeler inladen...

Stakingsbereidheid Ryanair neemt uitbreiding: 20 tot 25 vluchten geschrapt in ons land

Door de staking bij Ryanair zullen morgen op Zaventem en Charleroi samen 20 tot 25 vluchten geschrapt worden. Dat meldt Ryanair zelf. Volgens de vakbond LBC is de stakingsbereidheid groot, de vakbond verwacht dat 80 procent van de Ryanair-werknemers in ons land het werk zal neerleggen. In heel Europa zouden er morgen zo'n 250 vluchten aan de grond blijven. 

Ook de Duitse pilotenvakbond heeft vandaag opgeroepen om het werk neer te leggen bij Ryanair. Daardoor zouden er morgen zo'n 250 Ryanair-vluchten in Europa aan de grond blijven, dat is iets meer dan 10 procent.

Op Zaventem en Charleroi samen zullen 20 tot 25 vluchten geschrapt worden. Dat meldt Ryanair zelf.

Volgens de vakbond LBC is de stakingsbereidheid groot, de vakbond verwacht dat 80 procent van de Ryanair-werknemers in ons land zal staken.

Er zijn ook acties in Nederland, Italië, Spanje en Portugal.

Het cabinepersoneel protesteert tegen de moeilijke arbeidsomstandigheden. Ryanair zegt dat alle passagiers zijn verwittigd.  

 

Meest gelezen