Willem Wallyn start opnames "All of us"

Maandag zijn de opnames gestart van de nieuwe langspeelfilm “All of us”, over een zelfhulpgroep van terminale patiënten, van Willem Wallyn. De Vlaamse regisseur selecteert hiervoor een grote cast met bekend maar ook minder bekend Vlaams acteertalent. De film komt volgend jaar uit in de bioscoop. 

“All of us” gaat over een zelfhulpgroep van terminale patiënten die begeleid worden door een therapeute zonder ervaring, gespeeld door Barbara Sarafian.

De tragische komedie brengt het verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville) die nog maar enkele maanden te leven heeft. Cathy beslist haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze bedenkt een plan. Ze wil dat haar zus na haar overlijden voor haar gezin zorgt. Haar zus ziet dat echter niet zitten.

Cathy komt terecht in een praatgroep waar onder anderen Vlaamse actrice Joke Devynck in de rol van een terminale patiënte kruipt. Hiervoor scheerde Devynck zich kaal, dat laat de actrice weten via Instagram.

(Lees verder onder de foto). 

De hoofdcast van “All of us” bestaat ook uit ander bekend Vlaams acteertalent zoals Ella Leyers, Gilles De Schryver en Wim Opbrouck. Maar er spelen ook nieuwkomers mee waaronder Janelle Vanes, de dochter van zangeres Axelle Red, en Anne-Laure Vandeputte die haar eerste filmrol vertolkt in "All of us". 

“All of us” is de tweede film van Willem Wallyn, na zijn debuut “Film 1” in 1999. De regisseur is ook bekend van zijn politieke fictiereeks “De 16” op Canvas.

“All of us” komt in 2019 in de bioscoop. 

Meest gelezen