Videospeler inladen...

Deense politie sluit twee uur lang grote bruggen naar Zweden en de grote eilanden af tijdens grootschalige actie

De Deense politie voerde deze namiddag een grootschalige politieactie uit. Tijdens de actie sloot de politie onder meer de grote brug tussen Kopenhagen en Malmö in Zweden en een andere brug die de grote eilanden Funen en Seeland verbindt. Intussen zijn de bruggen weer open en zou de actie zijn afgelopen.

Deze namiddag voerde de politie in Denemarken een grootschalige actie uit. Ze waren op zoek naar drie criminelen. Die zouden ergens op het eiland waarop Kopenhagen ligt, onderweg zijn in zwarte Zweedse Volvo. In de populaire Zweedse krant Aftonbladet werd gesproken van een kidnapping. De auto waarin de criminelen zich bevonden, zou volgens de krant begin augustus zijn gestolen. Intussen is de actie afgelopen.  

Tijdens de actie werden twee van de belangrijkste bruggen afgesloten: de Öresundbrug vanuit de Deense hoofdstad Kopenhagen naar het zuiden van Zweden en de Grote Beltbrug die de grote Deense eilanden Funen en Seeland verbindt. Intussen zijn de bruggen wel weer open en zou de actie zijn afgerond. Of de criminelen ook zijn gepakt, is voorlopig niet bekend. 

Ook de veerdiensten vanuit Denemarken naar Zweden en Duitsland werden  opgeschort, maar zijn nu weer open. De luchthaven van Kopenhagen bleef open. De zware maatregelen zorgden ervoor dat het eiland Seeland, waar Kopenhagen ligt, afgesloten was van de rest van het land. 

Lees verder onder de foto.

De actie was hoe dan ook erg drastisch, want die brugverbindingen zijn erg belangrijk voor de Deense economie. Volgens de woordvoerder van de Kopenhaagse politie, Riad Tolba, was politie over heel Denemarken betrokken bij de actie. Zwaarbewapend onderzochten politieagenten de voertuigen op de bruggen en de ferry's.  

"Ik heb dat nog nooit meegemaakt", zegt Eva Valcke, die in Roskilde woont. "Er zijn veel mensen die pendelen. Het levert zeker een paar uur vertraging op." 

Meest gelezen