Videospeler inladen...

Engie-Electrabel vervroegt onderhoud van Tihange 1: kernreactor vanaf midden november opnieuw beschikbaar

Uitbater Engie-Electrabel vervroegt en verkort het onderhoud van de kerncentrale van Tihange 1. Daardoor zouden vanaf halverwege november toch twee kerncentrales stroom kunnen leveren.

Door een samenloop van onderhoudswerkzaamheden aan verschillende kerncentrales zou er in de maand november slechts 1 kernreactor beschikbaar zijn. Daardoor dreigt stroomtekort.

Engie-Electrabel vervroegt nu alvast de onderhoudswerkzaamheden aan Tihange 1 met een week en het onderhoud zal ook minder lang duren dan voorzien. De werkzaamheden zullen starten op 13 oktober en eindigen op 17 november. De aanvankelijke planning was 20 oktober tot 29 november.

De periode dat ons land het met slechts 1 actieve kernreactor moet stellen, wordt dus ingekort. Desalniettemin blijft voor begin november enkel Doel 3 beschikbaar volgens de huidige planning.  Wat het vervroegde onderhoud precies betekent voor de bevoorradingszekerheid, is nog niet helemaal duidelijk.  Bovendien liet netbeheerder Elia nog weten dat er een structureel stroomtekort dreigt voor de hele winter.

Meest gelezen