Opnieuw Stairway to Court voor Led Zeppelin

De juridische procedure over het liedje "Stairway to Heaven", voor het grote publiek hét uithangbord van de Britse hardrockgroep Led Zeppelin, krijgt nog een staartje. Dat bericht het NBC News vrijdag. Volgens erfgenamen van de band Spirit is de intro van het nummer gestolen. 

Alles draait rond de beroemde akoestische intro van "Stairway to Heaven" uit 1971. Erfgenamen van gitarist Randy California van de groep Spirit zeggen dat die intro is gestolen van het nummer "Taurus" van Spirit in 1968.

In 2016 vond een Amerikaanse jury dat Led Zep geen schuld trof en niets van "Taurus" had gestolen. Maar een districtshof van beroep verwees die uitspraak nu naar de prullenbak.

Het hof oordeelde dat de juryleden verkeerd waren geïnstrueerd en vooringenomen waren. Bovendien ging de rechtbank van eerste aanleg zijn boekje te buiten omdat tijdens de debatten "Taurus" niet mocht worden afgespeeld.

Oordeel vooral zelf of u de gelijkenis tussen de twee nummers hoort: 

Meest gelezen