Pieter De Crem stopt als staatssecretaris bij herverkiezing in Aalter

Waarnemend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) stopt als staatssecretaris van Buitenlandse Handel indien hij herkozen wordt in Aalter. Dat heeft hij gezegd op een verkiezingsdebat. De Crem, die in kartel met N-VA bijna 65 procent van de stemmen - en een ruime absolute meerderheid - haalt in Aalter, wil zijn ambt na de komende gemeenteraadsverkiezingen opnemen.

De Crem legde in 2014 de eed af als staatssecretaris van Buitenlandse Handel in de regering-Michel. Hij laat zich sinds 2012 vervangen door waarnemend burgemeester Patrick Hoste maar bleef titelvoerend burgemeester.

Indien De Crem zijn electoraal succes van de vorige gemeenteraadsverkiezingen herhaalt, zal hij zijn functie opnemen en stopt hij als staatssecretaris.

Dat is overigens een waarschijnlijk scenario, gezien het CD&V-kartel met N-VA in Aalter een ruime absolute meerderheid haalt. Aalter, een gemeente met ongeveer 14.000 stemgerechtigden, wordt in 2019 wel een fusiegemeente met Knesselare, waar bijna 6.000 mensen zullen stemmen.

Meest gelezen