"Poging tot ontvoering" blijkt misverstand: bestelwagen moest frieten leveren

Een jonge vrouw uit Zemst getuigde eerder deze week over een bizar voorval. Terwijl ze 's nachts naar huis fietste, werd ze een tijd lang achtervolgd door een witte bestelwagen. De chauffeur zou zelfs geprobeerd hebben om haar klem te rijden. Dat blijkt nu één groot misverstand te zijn.

Begin deze week kon je hier het verhaal lezen van een jonge vrouw uit Zemst die 's nachts op de fiets werd achtervolgd door een witte bestelwagen. De politie van Zemst heeft het voorval onderzocht en zegt dat het één groot misverstand was.

"Op basis van de beschrijvingen van de vrouw over de plaats en het tijdstip hebben we onze camerabeelden onderzocht. We vonden de witte bestelwagen en contacteerden de chauffeur. De wagen is van een leverancier die aardappelen moest leveren bij een frituur in de buurt", vertelt Filip Van Steenbergen van de politiezone KASTZE. "De frituuruitbater heeft ons dat ook bevestigd. Een poging tot aanranding is dus uitgesloten." De politie vertelt wel nog dat de man zich tijdens het rijden waarschijnlijk niet aan alle verkeersregels heeft gehouden.

Viraal op sociale media

Het nieuws over een mogelijke poging tot ontvoering in Zemst verspreidde zich als een lopend vuurtje via Facebook. "We zien dat tegenwoordig wel vaker. Het vervelende is dat mensen hun verhaal online kwijt willen en zelfs niet eens meer contact opnemen met de politie", aldus Van Steenbergen. "In dit geval was er bijvoorbeeld op dat moment een ploeg aanwezig op 500 meter van de plaats. Als zij op de hoogte waren geweest, dan hadden we alles misschien meteen kunnen uitklaren. En waren de inwoners van Zemst niet onnodig ongerust geweest."

De politie van de zone KASTZE doet een oproep aan de inwoners om hen meteen te bellen wanneer ze iets verdachts opmerken. "We zijn er dag in dag uit op ieder moment van de dag voor de mensen. We willen graag helpen en meteen ter plaatse komen, dus aarzel niet en bel 101 als er een probleem is."

Foto: Shirley de Jong (CC BY-NC 2.0)

Meest gelezen