Laurie Dieffembacq

Spontane staking bij MIVB na agressie in metrostation

Het veiligheidspersoneel van openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft vanmorgen het werk neergelegd na een geval van agressie op twee medewerkers in metrostation Beekkant. Zij werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident vond vanmorgen plaats toen twee jongeren door de toegangspoortjes van metrostation Beekkant probeerden te glippen. Het kwam tot een schermutseling met het veiligheidspersoneel en twee medewerkers raakten lichtgewond. Al het controle- en interventiepersoneel legde daarop het werk neer. De taken van het veiligheidspersoneel werden overgenomen door de politie.

Na overleg tussen de vakbonden en de directie heeft het veiligheids­personeel het werk weer hervat in de namiddag. De twee gewonden hebben intussen het ziekenhuis mogen verlaten.

Parket tilt zwaar aan de feiten  

Ine Van Wymersch, Parket Brussel

Intussen loopt het onderzoek verder naar het incident. "De spoorwegpolitie is gestart met een onderzoek, onder meer van de camerabeelden", zegt Ine Van Wymersch van parket Brussel. "Het parket tilt zwaar aan de feiten."

Meest gelezen