Voetgangersbrug brengt bezoekers veiliger van Spoor Oost naar Sportpaleis

Volgende week start de aanleg van een nieuwe voetgangersbrug aan de Schijnpoort. Die moet een veilige oversteek bieden voor bezoekers van het Sportpaleis of de Lotto Arena, die parkeren op Spoor Oost.

5000 bezoekers

De nieuwe passerelle wordt een 6 meter brede voetgangersbrug waarmee mensen veilig en comfortabel de Noordersingel en de Schijnpoortweg zullen kunnen oversteken. "Bij grote evenementen zullen er duizenden mensen gebruik kunnen maken van de brug", zegt Jan Van Esbroeck, de uitbater van het Sportpaleis. "De parking op Spoor Oost biedt plaats aan 1.500 auto's, en er zijn gemiddeld een drietal mensen per auto. Dat maakt dus dat er telkens bijna 5000 mensen over de brug zullen wandelen. Bovendien zal ook het autoverkeer vlotter verlopen omdat er geen kruisingen meer zullen zijn met voetgangers."

Ook voor fietsers

In het najaar van volgend jaar zou de nieuwe voetgangersbrug af moeten zijn. Later is de brug ook bedoeld voor fietsers. Zodra het snelwegviaduct van Merksem afgebroken is en het verkeer door de nieuwe snelwegtunnels rijdt, kan de passerelle uitgebreid worden. Op dat moment komt er een fietsbrug over de Schijnpoort, die het doodlopende Ringfietspad doortrekt naar de achterkant van het Sportpaleis. Deze nieuwe fietsbrug zal hier aantakken op de overkapte Ring waardoor het Ringfietspad doorloopt tot aan de recent geopende IJzerlaan-fietsbrug en verderop aansluit op het Eilandje. De fietsbrug en de passerelle worden in één en dezelfde architectuur opgetrokken en met elkaar verbonden, waardoor voetgangers en fietsers in alle richtingen de twee grote kruispunten zullen kunnen kruisen.

 

Meest gelezen