"Waarom zou een mannentoilet geen luiertafel mogen hebben?"

Toen Donte Palmer uit Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, met zijn gezin uit ging eten in een restaurant van de keten Texas Roadhouse, merkte hij dat zijn jongste zoontje, 1 jaar oud, een nieuwe pamper nodig had. Maar op het mannentoilet een luier verversen bleek niet zo eenvoudig, gewoonweg omdat niet de nodige faciliteiten daarvoor aanwezig waren. Er zat niets anders op dan baby’s luier gehurkt te verversen. De foto daarvan ging de afgelopen dagen viraal.

Donte Palmer, getrouwd en vader van 3 kinderen, gaf meer uitleg op nieuwswebsite Lifestyle Yahoo en op de website voor moeders, Scary Mommy: "Normaal leg ik de baby op een aantal kleren die in de luiertas aanwezig zijn. Of ik leg hem op de luiertas zelf.  Waarna mijn oudere zoon me dan de verse luier aangeeft en de vuile luier in de vuilbak gooit. Ik noem hem dan ook graag mijn luier-assistent."

"Eerlijk waar, ik ben al op zoveel plaatsen geweest waar er geen faciliteiten zijn, dat ik er zelfs niet meer naar zoek."

"Men heeft vaders lange tijd beschouwd alsof ze geen deel uitmaken van het leven van hun kinderen. Alsof de zorg van kinderen enkel iets voor vrouwen was. Ook nu nog worden vaders nagewezen dat ze te weinig tijd aan hun kinderen besteden, terwijl er juist heel veel mannen zijn die hier een inhaalbeweging willen doen."

"Na de publicatie van die foto werd mijn vrouw in sommige reacties als lui omschreven, omdat zij de luier niet ververste. Of volgden er opmerkingen dat ik het beter in de auto had gedaan. Maar waarom zou ik dat doen? Er zijn zoveel vaders die voor hun kinderen zorgen. Maar ofwel krijgen we daar geen erkenning voor, ofwel geeft men ons juist te veel lof omdat we ons ermee bezig houden."

"Waarom moet ik mijn zoontje over mijn benen leggen, terwijl ik gehurkt zit? Zoiets kan je toch niet ‘cool’ noemen." Op Instagram voegde de man nog toe dat zijn zoontje er geen problemen van maakte om zo zijn luier ververst te krijgen, "omdat dat al routine voor hem geworden is". Volgens hem is dit  probleem nochtans makkelijk op te lossen.

Mannentoilet in de luchthaven van Singapore. Mét verzorgingstafel.
VRT

Meest gelezen