Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Zeven Palestijnen gedood in Gazastrook

In de Gazastrook zijn vrijdag zeven Palestijnen omgekomen nadat Israëlische soldaten het vuur hadden geopend tijdens betogingen en rellen aan de grens met Israël. Onder de slachtoffers zijn twee jongens van 14 en 12 jaar.

De Palestijnen voerden vrijdag opnieuw massaal protest aan de grens tussen de Gazastrook en Israël. Ze eisen een einde van de blokkade van enclave en betogen voor het recht van Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen om naar huis terug te keren in wat vandaag Israël is.

Meer dan 20.000 Palestijnen hadden zich volgens het Israëlische leger verzameld op verschillende plaatsen langs de grens. Ze kwamen daarbij in aanvaring met Israëlische soldaten.

Volgens het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook vielen in totaal ook 506 gewonden, van wie er 90 werden getroffen door Israëlisch vuur. In totaal werden 210 gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Sinds het begin van de protestgolf eind maart werden nu al minstens 194 Palestijnen gedood door het Israëlische leger, luidt het. In diezelfde periode werd één Israëlische soldaat doodgeschoten.

Meest gelezen