Videospeler inladen...

Cycloon Zorba teistert delen van Griekenland en Italië

Het zuidwesten van Griekenland en het zuiden van Italië worden geteisterd door Zorba. De "medicane" of mediterraanse cycloon is vanmiddag aan land gegaan in de buurt van Kalamata, in het zuidwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos.

Zorba lijkt inmiddels wat aan kracht te hebben ingeboet, met windsnelheden die toch nog altijd 100 kilimeter per uur halen en golven van 7 à 8 meter hoog. De storm zal zich mogelijk in noordoostelijke richting bewegen en kan ook de regio rond de hoofdstad Athene bereiken.

Weerkundigen hebben de storm "Zorba" gedoopt, verwijzend naar het ritme van de wereldberoemde muziek van Mikis Theodorakis uit de film "Zorba de Griek".

Berichten van grote schade zijn er niet, maar toeristen en bewoners hebben wel de raad gekregen zoveel mogelijk binnen te blijven. De veerdiensten tussen Piraeus, de havenstad bij Athene, en de eilanden zijn uit voorzorg stilgelegd.

Ook het zuiden van Italië krijgt zijn deel van het stormweer. In de haven van het Sicilaanse dorpje Stazzo maakte een man onderstaande beelden.

Meest gelezen