Videospeler inladen...

Hillary Clinton gaat op jobinterview: "Heb 4 jaar ervaring in een grote organisatie" (maar het is wel geacteerd)

De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton heeft een opgemerkt gastoptreden gemaakt bij de herlancering van de Amerikaanse tv-serie "Murphy Brown". Ze kwam solliciteren voor de job van secretaresse. De voormalige "Foreign Secretary" (minister van Buitenlandse Zaken) kon dan ook als troef vermelden dat ze "vier jaar ervaring had als "secretary" in een grote organisatie".

Grote verrassing in de eerste aflevering van de nieuwe serie "Murphy Brown" van de Amerikaanse zender CBS: niemand minder dan Hillary Clinton stapt uit de lift voor een sollicitatiegesprek bij "Murphy in the morning", het (fictieve) nieuwsmagazine waar het in de serie om draait. 

De succesvolle komische serie liep van 1988 tot 1998, en na een onderbreking van 20 jaar is er nu een nieuwe reeks afleveringen, met opnieuw Candice Bergen in de rol van nieuwsanker Murphy Brown. De show stond bekend voor spectaculaire cameo-optredens van wereldsterren, en voor de eerste aflevering van de nieuwe reeks wisten ze zowaar Hillary Clinton te strikken. 

De voormalige Amerikaanse first lady, minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidate speelt een personage dat toevallig ook Hilary Clinton heet, maar dan met één L in de voornaam. "We worden wel vaker verward", zegt ze meteen.

"Hilary" Clinton komt solliciteren voor de openstaande baan van secretaresse bij de nieuwsorganisatie. Het jobinterview zit vol grappige toespelingen op het verleden van Clinton. Ze laat de zelfrelativerende opmerkingen met de glimlach over zich heen komen en brengt met een stalen gezicht een paar "hi-larische" replieken. 

Ik ben niet bang ben om hard te werken, ik heb de nodige diploma's, en ik sta klaar vanaf dag één.

"Hilary" Clinton

Als Murphy Brown de sollicitante verwittigt dat het om een veeleisende job gaat, zegt Clinton: "Uw reputatie gaat u vooraf, maar ik wil u wel vertellen dat ik niet bang ben om hard te werken, ik heb de nodige diploma's, en ik sta klaar vanaf dag één."

Ik was vier jaar lang... "secretary" in een zeer grote organisatie.

"Hilary" Clinton

Op de vraag "Hebt u ervaring als secretaresse?" antwoordt de voormalige "Foreign Secretary" (minister van Buitenlandse Zaken): "Ik was vier jaar lang... "secretary" in een zeer grote organisatie."

Ja, ik heb wel wat ervaring met e-mails.

"Hilary" Clinton

"En u kan overweg met de computer, met e-mail?" vraagt Murphy. Clinton vertrekt geen spier als ze bedachtzaam antwoordt: "Ja, ik heb wel wat ervaring met e-mails".

Murphy vindt de kandidate bepaald indrukwekkend, maar misschien wel wat te hoog opgeleid. Ze wil er nog even over nadenken en zal "Hilary" nog bellen. "Daar wacht ik op", zegt Clinton, en geeft Murphy haar kaartje. Daarop staat dat Hilary te bereiken is op "youcouldhavehadme.com" (je-had-me-kunnen-hebben.com).

Meest gelezen