Foto: Paul Fierens

Achtervolging door Antwerpse stadscentrum eindigt tegen gevel van Vlaams Belang-secretariaat

De politie heeft vanmiddag een voertuig achtervolgd door de Antwerpse binnenstad na vermoedens van diefstal. De achtervolging eindigde in de Van Maerlantstraat, waar de bestuurder tegen de gevel van het secretariaat van Vlaams Belang reed. 

De politie merkte rond 13.15 uur in de Nationalestraat een auto op die eerder op de dag als gestolen was opgegeven. De bestuurder sloeg meteen op de vlucht. "Hij reed aan hoge snelheid in de tegenovergestelde richting door de Oude Koornmarkt, waar op een zondag veel passage is. Op de Suikerrui reed hij een paaltje omver", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De achtervolging ging verder richting Paardenmarkt en Sint-Jansplein. Op het kruispunt met de Van Maerlantstraat werd hem de pas afgesneden door de politie. "Hij had op dat ogenblik twee opties: botsen op onze combi of botsen tegen de gevel. Hij koos gelukkig voor dat laatste", zegt Bruyns. De bestuurder werd opgepakt.

Bij de achtervolging viel één lichtgewonde. "Maar dit had veel erger kunnen eindigen, want de bestuurder reed zeer gevaarlijk", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Meest gelezen