Videospeler inladen...

Ook in Brussel betogen Brazilianen tegen extreemrechtse presidentskandidaat Bolsonaro

In verschillende steden in Brazilië zijn vrouwen massaal op straat gekomen om te protesteren tegen Jair Bolsonaro, de extreemrechtse kandidaat voor de presidentsverkiezingen van volgende week. De voormalige legerkapitein is bekend vanwege zijn harde taal en racistische standpunten. Hij maakt ook geen geheim van zijn homohaat en seksisme. Op het Muntplein in Brussel manifesteerden zaterdag ook zo’n 300 Brazilianen uit solidariteit met de Braziliaanse acties. Het vrouwenprotest kwam in Brazilië op gang via een Facebookgroep onder de hashtag #Ele Não, #Ele Nunca (#Hij niet, #Hij nooit).

Bolsonaro werd een maand geleden neergestoken tijdens een verkiezingsrally. Gisteren mocht hij het ziekenhuis verlaten. Sindsdien is zijn populariteit alleen maar gestegen: hij staat nu aan kop in de peilingen met zo'n 27 procent van de stemmen.

Over precies een week trekken de Brazilianen naar de stembus voor een eerste ronde van de presidentsverkiezingen. 

Herbekijk hieronder de reportage over Bolsonaro uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen