2018 Invision

Kanye West verandert zijn naam in Ye

Kanye West gaat voortaan als Ye door het leven. Dat kondigt de Amerikaanse rapper en echtgenoot van Kim Kardashian aan op Twitter.

"The being formally known as Kanye West. I am YE" ("Het wezen formeel bekend als Kanye West. Ik ben YE"): met die woorden heeft Kanye West gisteravond op Twitter bekendgemaakt dat hij een nieuwe naam heeft aangenomen.

De naam Ye is niet nieuw. In juni bracht de Amerikaanse rapper en echtgenoot van mediafenomeen Kim Kardashian een album met die titel uit. Toen zei hij dat het woord voor hem een religieuze betekenis heeft. "Ik denk dat "Ye" het meest voorkomende woord in de bijbel is", liet hij onder meer optekenen. "In de bijbel betekent het "jij". Dus ik ben jij, ik ben ons, het is ons."

De formulering die Ye in zijn tweet kiest, roept herinneringen op aan wijlen Prince. Toen hij zijn naam begin jaren 90 in een onuitspreekbaar symbool veranderde in een dispuut met zijn platenmaatschappij, noemde de pers hem een poos the artist fomerly known as Prince (de artiest die voorheen als Prince bekendstond).

Sowieso is Ye lang niet de enige rapper die zijn naam heeft veranderd. Zo stond Sean Combs in het verleden bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Vandaag luistert hij naar de naam Love. Calvin Cordozar Broadus Jr. wisselde dan weer af tussen Snoop Dogg, Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion en Snoopzilla. Kunt u nog volgen?

Meest gelezen