Macedoniërs beslissen vandaag over nieuwe naam van hun land

De inwoners van Macedonië beslissen vandaag in een referendum over de naam van hun land. Een paar maanden geleden bereikte Macedonië een overeenkomst met buurland Griekenland over een nieuwe naam: Noord-Macedonië zou het voortaan heten.

Daarmee kwam een einde aan een dispuut dat bijna dertig jaar heeft geduurd. Want Griekenland nam het niet dat Macedonië dezelfde naam had als een gelijknamige provincie in het noorden van het land. Als de Macedoniërs akkoord gaan met de naamsverandering, dan stopt Athene ook met het verzet tegen de toetreding van Macedonië tot de NAVO en de Europese Unie. 't Is vooral uitkijken naar de opkomst, want zowel de president als de oppositie zijn tegen de naamsverandering en hebben opgeroepen om het referendum te boycotten.

Meest gelezen