Serena Williams zingt topless "I touch myself" in campagne tegen borstkanker

Serena Williams heeft topless een versie van "I touch myself" van Divinyls ingezongen voor het I Touch Myself Project. Met het initiatief moedigt de tenniskampioen vrouwen aan zich op borstkanker te (laten) controleren.

"Jazeker, dit brengt me ver buiten mijn comfortzone, maar ik wou het doen omdat dit een problematiek is die vrouwen van alle kleuren over de hele wereld treft." Met die woorden heeft Serena Williams een filmpje op Instagram geplaatst waarin ze topless een (korte) versie van "I touch myself" van Divinyls zingt.

De Amerikaanse tennisvrouw doet dat voor het I Touch Myself Project dat in 2014 samen met behaproducent Berlei is opgericht na de dood van Chrissy Amphlett. Zij was de zangeres van Divinyls en stierf een jaar eerder aan de gevolgen van borstkanker. Ze was amper 53.

Met het filmpje moedigt Williams vrouwen aan zich op borstkanker te (laten) controleren. "Een vroege diagnose is de sleutel", schrijft ze. "Het redt zovele levens. Ik hoop gewoon dat dit vrouwen daaraan helpt te herinneren."

Williams lanceert haar oproep aan de vooravond van de Breast Cancer Awareness Month die loopt van 1 tot en met 31 oktober. Ze treedt daarmee in de voetsporen van verschillende vrouwen die in april 2014 een gelijkaardige cover van "I touch myself" inzongen in de strijd tegen borstkanker. Daarin was onder anderen Olivia Newton-John te zien die zelf de ziekte overwon.

Ook in ons land staat borstkanker op de agenda. In Antwerpen, Brussel en Namen hebben 22.000 gewandeld of gelopen in de zogenoemde Race for the Cure. Het ging al om de 10e editie van het evenement.

Meest gelezen