Wat zegt de wetenschap: Is een klimaatneutrale gemeente mogelijk?

De aarde warmt op, dat staat vast. Verdere schade tegengaan vergt structurele oplossingen. Wie op lokaal niveau zijn steentje wilt bijdragen kan gaan voor een klimaatneutrale gemeente. Dat wil zeggen: netto géén broeikasgassen uitstoten. Maar is dat realistisch? En zinvol? Wat zegt de wetenschap? Jelle Laverge is expert duurzaam wonen en hij zet voor de Universiteit van Vlaanderen de feiten op een rijtje. Bekijk zijn uitleg in de video bovenaan. 

Politici hebben standpunten en meningen maar... Wat zegt de wetenschap? De lage-emissiezone, het circulatieplan of de betonstop? Complexe problemen die de verkiezingsdebatten beheersen. Maar waar eindigen de feiten en waar beginnen de meningen?

In "Wat zegt de wetenschap" zetten onderzoekers de feiten, nuance en (historische) context over één bepaald onderwerp op een rijtje. 

Meest gelezen