Asia Argento geeft seks toe in #metoo-claim van Jimmy Bennett, maar "ik bevroor en hij besprong me"

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de eerste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met collega-acteurJimmy Bennett toen die nog minderjarig was. "Ik bevroor. Hij besprong me. Het duurde twee minuten. Geschokt vroeg ik hem waarom hij dat had gedaan", omschrijft ze de omstandigheden.   

Wat voorafging

In augustus kwam Jimmy Bennett naar buiten met het verhaal van seksuele intimidatie door Asia Argento. De feiten zouden zich afgespeeld hebben in 2013: Bennett was toen 17 jaar, Argento 37. Bennett zou haar jongere collega aangerand hebben in een hotelkamer in Californië en hem later 330.000 euro betaald hebben om te zwijgen.

Argento gaf een jarenlange vriendschap met Bennett toe, maar ontkende dat die vriendschap werd omgezet in een seksuele relatie. Hij zou haar wel hebben afgeperst, omdat hij in financiële problemen zat en haar toenmalige partner welstellend was. Dat zou de geldsom verklaren.

Argento's versie

In een gesprek met de Italiaanse zender La7 gisteren stelt Argento nu wel dat er een vrijpartij is gebeurd, maar niet met wederzijdse toestemming in haar versie. Ze beschrijft Bennett niet als een kind maar als "een jongen vol hormonen" toen hij haar begon te knuffelen en te kussen. "Ik bevroor. Hij besprong me op bed. Het duurde twee minuten. Ik heb niet bewogen, ik heb niets geprobeerd. Ik vroeg hem waarom hij dat had gedaan en hij vertelde dat ik zijn seksuele begeerte was sinds zijn twaalfde", stelt Argento.

Ik realiseerde me dat ik zijn trofee was

Later namen de twee vanop een bed een selfie. Argento over dat bewuste moment: "Ik kwam terug naar de realiteit. Ik realiseerde me dat ik zijn trofee was. (...) Jimmy bleef me later op Snapchat beelden sturen. Ik was verbijsterd." Op de beelden zou de acteur naakt te zien zijn geweest en masturbeerde hij.

Terugkeer?

Toen het schandaal via de New York Times losbarstte, werd Argento door de makers van de Italiaanse versie van "X factor" aan de kant geschoven. Argento zou voor de liveshows in de jury zitten.

"Ik wil graag terugkeren omdat ik mijn werk wil doen, omdat mijn kinderen trots op me zijn, omdat Italië me terug wil en omdat ik niets misdaan heb. Wat mij het meeste pijn doet? Dat ze me een pedofiel noemen."  

Meest gelezen