Wouter Beke werkt niet, Daems Leuvens burgemeester met 8%: de campagnedag voor u samengevat

De verkiezingscampagne loopt op volle toeren. We vatten voor u de opvallendste fragmenten van de afgelopen dag samen. In het nieuwe programma "Iedereen Kiest" op één leerden we het gezin Beke kennen. En we zagen hoe Jean-Marie Dedecker kost wat kost vrouwen probeerde overhalen om op zijn lijst te staan.

Iedereen Kiest

In de eerste uitzending van "Iedereen Kiest" op één stond Gent centraal. Maar we leerden ook CD&V-voorzitter Wouter Beke beter kennen. Phara de Aguirre zocht hem op tijdens zijn vakantie aan de kust. Minne Beke vindt dat haar papa niet echt werkt. 

(lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

In de studio werd Beke naar de verhuis van Kris Peeters gevraagd. Die verhuisde van Puurs naar Antwerpen om daar de strijd met Bart De Wever (N-VA) aan te gaan. Van wie kwam dat idee?

Videospeler inladen...

Ook Jean-Marie Dedecker was te gast in "Iedereen kiest". Ooit probeerde hij Valerie van Peel (N-VA) op een lijst van Lijst Dedecker te krijgen, maar zijn argumenten overtuigden niet echt.

Videospeler inladen...

Herbekijk de volledige uitzending van "Iedereen kiest" via deze link.

Het Grote Lokale Verkiezingsdebat: Leuven

In Leuven organiseerden Knack en Radio 1 "Het Grote Lokale Verkiezingsdebat". De lijsttrekkers van de 6 partijen die momenteel in de gemeenteraad zitten kruisten de degens. Open VLD-lijsttrekker Rik Daems opende de debatten met een kwinkslag: "Kris Peeters denkt dat hij Antwerps burgemeester kan worden met 5%, dan kan ik het in Leuven ook wel worden met met 8% of 10%." Daarnaast schrok SP.A-lijsttrekker Mohamed Ridouani zich een bult, want hij zag het rood opeens groen worden.

Videospeler inladen...

Wat de lijsttrekkers te zeggen hadden over de mogelijke coalitievorming lees je hier. En hoe ze omgaan met betaalbaar wonen kan je hier nalezen. U kan ook het volledige debat herbekijken.

Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan

Wat later op de avond maar, daarom niet minder scherp. Samen met collegajournalisten Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert fileert Ivan De Vadder de politieke actualiteit van de dag. Over het afschaffen van peilingen, over de situatie in Gent die niet alleen ridicuul maar ook beschamend is en over dé grote droom van Rik Torfs. 

Videospeler inladen...

Terzake: Samenleven in een divers Vlaanderen

Terzake voert in de aanloop naar de verkiezingen elke avond een debat over een verkiezingsthema. Vandaag ging het over samenleven. Mechels burgemeester Bart Somers (Open VLD) ging in de clinch met Barbara Pas (Vlaams Belang). Somers gaf daarnaast nog toe dat het "soms goed" samenwerken was met de N-VA in Mechelen.

Videospeler inladen...

Lees hier meer over het debat met Somers, Liesbeth Homans (N-VA), Barbara Pas (Vlaams Belang) en Sammy Mahdi (CD&V). U kan de volledige uitzending ook herbekijken of beluisteren als podcast.

Meest gelezen