Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Duitse politie heeft zes vermoedelijke extreemrechtse terroristen opgepakt

In de Duitse deelstaten Saksen en Beieren zijn zes mannen opgepakt op verdenking van het vormen van een terroristische organisatie, dat meldt het parket. De mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en hebben banden met extreemrechts in de stad Chemnitz.  

De politie doorzocht meerdere appartementen en woningen in Chemnitz, zegt het parket in Karlsruhe. De zes Duitsers worden ervan verdacht de extreemrechtse terreurorganisatie Revolution Chemnitz te vormen. Meer dan 100 politieagenten waren ingezet voor de politieoperatie. De zes zouden onder meer aanslagen gepland hebben op buitenlanders en andersdenkenden. Volgens het parket zouden ze een aanslag voor overmorgen gepland hebben.

"Leidende figuren van extreemrechts"

Vorige maand werd de 31-jarige Christian K. opgepakt op basis van de strikte privacywetgeving in Duitsland, omdat hij de vrede ernstig had verstoord. Hij zit in voorhechtenis. De zes die vandaag zijn opgepakt, zouden met hem hebben samengewerkt en behoren tot het hooligan-, skinhead- en neonazistisch milieu in Chemnitz. Ze omschrijven zichzelf ook als "leidende figuren van extreemrechts in de Duitse deelstaat".

De moord op een Duitse man gepleegd door een asielzoeker in augustus heeft een reeks anti-immigratieprotesten in Chemnitz veroorzaakt. Daarbij vonden ook aanvallen plaats op mensen van buitenlandse origine. 

Meest gelezen