Videospeler inladen...

Filip Dewinter (Vlaams Belang) in de kappersstoel bij een Marokkaanse barbier

"Vertrouw jij een Marokkaan die achter je staat met een scheermes?", vraagt kapper Driss. Geen alledaagse klant in zijn kappersstoel, want hij kreeg bezoek van de lijsttrekker van Vlaams Belang in Antwerpen, Filip Dewinter.  

Filip Dewinter (Vlaams Belang) die een bezoek brengt aan een Marokkaanse barbier, de verkiezingen zijn duidelijk dichtbij. "Vertrouw jij een Marokkaan die achter je staat met een scheermes?", is de eerste vraag van Driss, de barbier. "Jij hebt het mes in de hand en ik ben het willoze slachtoffer wat dat betreft", lacht Dewinter.

De lijsttrekker van het extreemrechtse Vlaams Belang in Antwerpen vertelt in de kappersstoel over zijn plannen als hij burgemeester zou worden. "Het eerste wat ik zou doen, is de migratiekraan dichtdraaien", aldus Dewinter.

"Ik leg mijn lot in zijn handen, ik voel me figuurlijk een beetje zoals een schaap dat mogelijk ritueel geslacht wordt", zegt Filip Dewinter. "Maar dat is een grapje natuurlijk", voegt hij toe. Op de vraag of Dewinter overweegt om een baardje te laten groeien, antwoordt hij steevast nee. "Zie je mij al lopen met een lange baard? Dan denken ze dat ik een radicale moslim geworden ben."

Bekijk hieronder de video: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen