Georges Leekens wil schepen van Sport worden

Georges Leekens, de vroegere bondscoach van de Rode Duivels en ex-trainer van Club Brugge, wil schepen van sport van Oostkamp worden. Leekens is kandidaat voor de CD&V in de West-Vlaamse gemeente. Zijn ambities voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn groot.

Het is voor het eerst dat Georges Leekens (69) zich kandidaat stelt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij doet dat voor CD&V in Oostkamp. Leekens, die in Limburg is opgegroeid, woont al jaren in Hertsberge bij Oostkamp.

Hij is bevriend met burgemeester Jan De Keyser en wil daarom de partij van de burgemeester steunen als lijstduwer. Vanop die plek hoopt Georges Leekens met zijn bekende naam veel stemmen te zullen halen op 14 oktober.

Schepen van sport

Aanvankelijk ambieerde Leekens geen mandaat, zo liet hij verstaan toen hij zijn kandidatuur bekendmaakte in de maand mei. Hij was toen nog bondscoach voor Hongarije en niet genoeg thuis.

Maar in juni werd Leekens ontslagen door de Hongaarse voetbalbond en kwam hij weer voltijds in Hertsberge wonen. Hij stelt zijn ambities dan ook bij. Nu gooit hij zich volop in de verkiezingscampagne en wil hij zelfs schepen worden. In Oostkamp is er nu een meerderheid van CD&V (13 zetels) en SP.A (3 zetels). 

Ik wil iets terugdoen voor Oostkamp, de Strafste Gemeente van Vlaanderen! Ik denk dat ik een meerwaarde kan zijn, dus als ik gevraagd word als schepen van sport, dan zeg ik 'ja'.

Georges Leekens, Lijstduwer CD&V Oostkamp

Meest gelezen