Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Kellyanne Conway: "Ook ik ben een slachtoffer van aanranding"

Kellyanne Conway, de adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft in het CNN-programma "State of the union" verklaard dat zij slachtoffer is geweest van seksueel geweld. "Ik ben ook een slachtoffer van aanranding. Ik verwacht niet dat rechter Kavanaugh, (...), of wie dan ook daarvoor verantwoordelijk worden geacht. Je moet verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag", klonk het.  

De onthulling van Conway (51) is niet gloednieuw. In het verleden haalde ze al aan dat ze werd lastiggevallen. In 2016 toen Trump aangepakt werd voor zijn uitspraak "grab them by the pussy", vertelde Conway dat "sommige Congresleden, toen ik jonger en knapper was, zich ongevraagd opdrongen aan meisjes, hun tong in de kelen van vrouwen stekend die dat niet wilden." Een jaar later omschreef ze die uitspraak als haar #metoo-moment, maar "niemand maalde erom gezien haar politieke overtuiging".    

Vermeende slachtoffers moeten gehoord worden in een rechtbank

In het gesprek met CNN was Conway iets duidelijker. "Ik voel eerlijk gezegd mee met slachtoffers van seksueel geweld en verkrachting. Ik ben ook een slachtoffer. Maar ik verwacht niet dat rechter Kavanaugh, (...), of wie dan ook daarvoor verantwoordelijk worden geacht. Je moet verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag. We behandelen mensen die of slachtoffer of agressor zijn anders, en dat gebaseerd op hun politieke overtuiging, op hun geslacht. Het is een grote vergissing."

Brett Kavanaugh, de man die Trump naar voren schuift als kandidaat-opperrechter, wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. CNN-presentator Jape Trapper vroeg Conway of de vermeende slachtoffers dan niet dienen te worden gehoord. "Ze zouden moeten worden gehoord. En ze moeten worden gehoord in een rechtbank", zei ze.

Meest gelezen