Videospeler inladen...

Na zwaar ongeval: kruispunt in Maldegem verdwijnt deze week definitief

Het gevaarlijke kruispunt op de E34 in Maldegem verdwijnt deze week al. De werken beginnen eerder dan gepland, na een dodelijk verkeersongeval deze zomer waarbij vier mensen om het leven kwamen.

Het Meetjesland was deze zomer in rouw na een zware kettingbotsing op de N49 in Maldegem aan de Celieplas. Daar vielen vier doden toen een vrachtwagen inreed op een file aan het verkeerslicht. De slachtoffers zaten in één personenwagen en behoren allemaal tot dezelfde familie.

Alle betrokken gemeenten, Sint-Laureins, Maldegem en Eeklo, waren het eens: kruispunt Celieplas moest zo snel mogelijk verdwijnen. En de werken beginnen deze week.

De wegbeheerder haalt deze week de verkeerslichten weg en maakt de bermen dicht zodat de weg kruisen niet meer mogelijk zal zijn. Je zal op het kruispunt dus enkel nog rechtdoor kunnen rijden op de N49 ter hoogte van Maldegem en Sint-Laureins. Later komt er ook een voetgangers- en fietsersbrug. 

De werken zullen tijdelijk voor verkeershinder zorgden. 

kasto80

Meest gelezen