Fatima Ezzarhouni.

"Lam Gods": moeder van Syriëstrijder trekt zich terug uit voorstelling "onder familiale druk" 

De moeder van de Syriëstrijder die meedeed in het veelbesproken NTGent-stuk "Lam Gods", zal niet meer op de planken staan. Na twee opvoeringen heeft Fatima Ezzarhouni beslist om ermee te stoppen, volgens het NTGent onder druk van de familie. Vorige week was er commotie ontstaan over een geënsceneerde vrijpartij tijdens de voorstelling waarbij kinderen toekijken. 

Ezzarhouni las tijdens de voorstelling een afscheidsbrief voor van haar zoon die enkele jaren geleden naar Syrië trok. Eerst om er naar eigen zeggen te gaan helpen bij het Vrije Syrische Leger, later stapte hij over naar de rebellengroep Al Nusra en uiteindelijk naar terreugroep IS. Gedurende drie jaar had Ezzarhouni geen contact meer met haar zoon. In augustus vernam ze van een volgens haar betrouwbare bron, dat haar zoon is overleden.

Vrijdag en zaterdag stond Ezzarhouni nog op de planken voor het NTGent-stuk "Lam gods", maar daarna gaf ze te kennen ermee te willen stoppen. "De beslissing kwam er in de nacht van zaterdag op zondag onder familiale druk. Het relletje rond de erotische scène was de druppel. Zeer jammer", vertelt artistiek coördinator Steven Heene aan onze redactie.

Ezzarhouni verdwijnt dan wel fysiek van het podium, ze zal wel nog te horen zijn in de voorstelling via audio-opnames.

BEKIJK De repo uit "Het journaal": de première van "Lam gods"

Videospeler inladen...

Meest gelezen