Lijstduwer Open VLD in Herk-De-Stad bouwt "babbelhuisje": "Het is zeker geen verkiezingsstunt"

Wie over de gewestweg van Hasselt naar Diest rijdt, kan in Herk-De-Stad een vreemd bouwsel langs de weg spotten. Lijstduwer voor Open VLD in de gemeente, Karel Lavigne, liet een kapel timmeren als blikvanger.

Het doel van deze houten constructie? Mensen laten samenkomen en praten met elkaar. “Iedereen mag hier stoppen, iets eten of gewoon een babbeltje doen. Heel wat fietsers gebruiken deze kapel als rustplek”, vertelt Karel.  Het moet een ontmoetingsplaats zijn voor passanten. “Dit is voor mij als de zondagsmis die vroeger de mensen samenbracht, waarna ze nog bleven plakken voor een babbel en een glas.”

Madonna’s en knuffelberen

“Ik heb altijd al zotte dingen gedaan in mijn leven, ik haal hier voldoening uit.” Bij zijn vorige verjaardag begon Karel met het verzamelen van Mariabeeldjes. “Deze Mariabeeldjes staan nu mooi in mijn kapel. Er is ook een schap met knuffelberen, als je er één wil, mag je hem meenemen.”

"Ik heb altijd al zotte dingen gedaan in mijn leven, ik haal hier voldoening uit"

 

Op de “spreekstoel”

“Wil je graag een hele groep mensen toespreken, ook dat kan hier.” Achter de kapel vinden we een grote ‘spreekstoel’. Er staat ook een biechtstoel, “het is eigenlijk niet echt een biechtstoel, maar eerder een plek waar je iemand een geheimpje kan toevertrouwen. Zonder dat daar een pastoor aan te pas komt”, lacht Lavigne.  

Gastenboek


Wie graag een mening of een bedenking kwijt wil over politiek, de gemeente of de maatschappij in het algemeen, kan ook terecht in het “babbelhuisje”. Er ligt een gastenboek waar bezoekers hun bedenkingen in kwijt kunnen.

Politieke stunt?

Lavigne komt op als lijstduwer voor Open VLD in de gemeente. “Dit is zeker geen campagnestunt van mij. Ik was al zeer lang bezig aan dit project en de opening van de kapel valt nu net samen met de verkiezingen.”

Je vindt het babbelhuisje van Karel op de Diestsesteenweg in Herk-De-Stad. Bekijk hier de foto’s van het creatieve bouwwerk.

Meest gelezen