Meer flitsboetes voor Belgen in Frankrijk in augustus

Bijna 120.000 Belgische automobilisten zijn in augustus geflitst in Frankrijk. Dat zijn er veel meer dan in augustus vorig jaar, ruim 30.000 meer zelfs. Dat blijkt uit cijfers van VAB. Er is elk jaar een stijging, maar dit jaar is die heel groot.

De kans om geflitst te worden in Frankrijk is zeer groot voor de Belgen die er op vakantie gaan. In augustus vorig jaar, werden 88.272 Belgen geflitst in Frankrijk, dit jaar werden er in dezelfde maand 119.788 flitsboetes gestuurd naar Belgen. Dat zijn er dus 31.516 meer.

VAB vermoedt dat dit voor een groot stuk te wijten is aan de snelheidsverlaging op een groot deel van de Franse gewestwegen van 90 naar 80 km/u. Dit zorgt voor verwarring, want het gaat enkel om wegen in twee richtingen zonder fysieke rijbaanscheiding zoals vangrails. In Vlaanderen werd de snelheid op alle gewestwegen naar 70 km/u gebracht, wat voor meer duidelijkheid zorgt. 

"Ook veel Fransen houden zich niet aan de aangepaste verkeersregels. In juli werden er dubbel zoveel flitsboetes uitgeschreven voor de Fransen", zegt Joni Junes van VAB.

Meest gelezen