Organisatoren Gentse Feesten willen meer geld van volgend stadsbestuur

De organisatoren van de Gentse Feesten zijn niet meer tevreden over de subsidies die ze krijgen. Organiseren wordt duurder, en intussen zijn de inkomsten niet gestegen, klinkt het. Voor het eerst hebben alle organisatoren een "memorandum" opgesteld, een document met eisen. Ze gaan die voorleggen aan de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Alle pleinorganisatoren van de Gentse Feesten zijn vanmorgen samengekomen in Gent. Ze hebben samen een "memorandum" opgesteld, een document met eisen voor het stadsbestuur. De organisatoren moeten op zoek naar extra inkomsten, want wordt steeds duurder om een optreden te organiseren. En tegelijk zijn de inkomsten niet gestegen, klinkt het.

"Al die verantwoordelijkheden, zoals veiligheid en geluidsnormen, zorgen de laatste jaren voor hogere kosten", zegt Jeroen Vereecke, organisator van Boomtown op de Kouter. "En ondertussen zijn de inkomsten niet gestegen."

De organisatoren willen op zoek gaan naar manieren om het evenwicht te herstellen, bijvoorbeeld door iets te doen aan mensen die eigen drank meebrengen of goedkope drank in blikjes halen in de nachtwinkel.

"Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om geld van hogere overheden binnen te halen. Van Vlaanderen, van Europa, ... Die overheden dragen momenteel niet bij aan de Gentse Feesten, terwijl we denken dat we toch belangrijk genoeg te zijn."

Als laatste willen de organisatoren ook betrokken worden bij reglementeringen wat betreft het toewijzen van eetstanden en het toewijzen van subsidies. Vereecken: "De stad moet zijn rol als subsidiegever houden, maar we willen daar graag bij betrokken worden."

kasto80

Meest gelezen