"Mijn doping: alle dagen patatten eten"

Het is niet omdat je wat ouder bent, dat je geen straffe prestaties meer kan leveren. Terwijl Alejandro Valverde de wielerwereld zondag verbaasde met z'n WK-overwinning op zijn 38ste, verbrak de 81 jarige atleet Jean-Pierre Van Impe een record op de 300 meter lopen.

Jean-Pierre Van Impe uit Sint-Pieters-Leeuw heeft dit jaar al verschillende medailles behaald op de atletiekpiste. Afgelopen weekend nog verbrak hij het record op de 300 meter lopen. Jean-Pierre is 81 en hij traint nog drie keer per week. "Ik wil tonen dat mensen van 81 dat nog kunnen", zegt hij. "Maar je moet je dan wel goed verzorgen. Mijn doping is alle dagen patatten eten met een goed stukske vlees, een goed glaasje wijn en veel fruit."

Op dokters voorschrift

De huisdokter van Jean-Pierre zegt dat hij moet verder doen met atletiek. "Mijn dokter zegt wel dat ik niet té diep mag gaan, maar ja, als je écht een Belgisch record wil breken, dan moet je wel diep gaan..." En Jean-Pierre is ambitieus : "Ik wil altijd kunnen winnen, anders vertrek ik niet naar een wedstrijd." 

 

Meest gelezen