Bekijk de partijstandpunten in uw gemeente op de Kieskaart van MNM

Voor wie nog niet weet op welke partij hij of zij straks moet stemmen, kan de Kieskaart die MNM samen met VRT NWS ontwikkelde een handig hulpmiddel zijn. Door de emoji's is de kaart vooral gericht op jongeren, maar ook voor anderen kan het een handige tool zijn. 

Op de Kieskaart staan de standpunten verzameld van alle lijsten in alle gemeenten van Vlaanderen en Brussel. Elke partij kreeg de voorbije weken de kans om vijf lokale standpunten voor te stellen. Ze konden dat doen door emoji’s te plaatsen op de kaart van de gemeente. De partijen kregen de raad mee om uit hun kiesprogramma vooral de thema’s uit te lichten die bij jongeren leven.  

De Kieskaart is in de eerste plaats gericht op jongeren, die op 14/10 voor het eerst naar de stembus moeten. Maar ook voor de oudere stemplichtigen kan de kaart een handige manier zijn om te weten te komen waar partijen in hun gemeente voor staan. 

Wat zeggen partijen over het zwembad? Welke politici willen een nieuw jeugdhuis in hun gemeente? Of bij wie staat een fietsvriendelijke gemeente bovenaan hun wishlist? Je ontdekt het op de kaart.

Hoe werkt het?

Surf naar kieskaart.mnm.be en geef de naam van je gemeente in. Op de interactieve kaart kun je de standpunten bekijken door op de emoji’s te klikken. Bovenaan kun je filteren per partij in je gemeente. 

Meest gelezen