Ryanair lijdt onder de stakingen

Het aandeel van luchtvaartmaatschappij Ryanair daalt met bijna 10 procent op de beurs van Londen. Het bedrijf denkt dat de jaarwinst ruim 100 miljoen lager zal uitkomen dan tot nu toe verwacht. Alsmaar meer klanten lijken het vertrouwen in Ryanair te verliezen.

Ryanair verlaagt de winstverwachtingen voor dit jaar met ruim 100 miljoen euro. De winst zal uitkomen op 1,1 tot 1,2 miljard euro in plaats van de eerder verwachte 1,25  tot 1,35 miljard euro. Vooral de stakingen doen Ryanair pijn. Daardoor moest Ryanair vluchten schrappen, passagiers omboeken en meer schadevergoedingen uitbetalen.

Tegelijk lijken alsmaar meer klanten het vertrouwen in Ryanair te verliezen want de boekingen voor dit najaar lopen minder goed dan verwacht. Vooral in de 5 landen waar gestaakt wordt: Duitsland, Nederland, België, Spanje en Portugal.  Mensen aarzelen wellicht om voor Ryanair te kiezen uit vrees voor nieuwe stakingsacties.

Door de hoge brandstofprijzen heeft Ryanair ook beslist om tijdens de kalme wintermaanden wat vluchten te schrappen. De capaciteit wordt met 1 procent teruggedrongen.