Videospeler inladen...

Verdachte opgepakt voor dubbele moord in studentenhuis in Kortrijk

In Kortrijk is een verdachte opgepakt voor een dubbele moord in een studentengebouw. Het zou gaan om een man van Iraanse afkomst. Hij raakte gewond bij de moord en werd opgepakt in het ziekenhuis. Dat heeft VRT NWS uit goede bron vernomen. Wat zijn motief was, is nog niet bekend. De lichamen van de twee slachtoffers, een jonge man en een vrouw, werden vanmorgen gevonden in het studentengebouw. Ze zijn omgebracht met een mes.

Het waren medewerkers van de poetsdienst die vanmorgen eerst een persoon bewusteloos hadden aangetroffen. Ze verwittigden de hulpdiensten, maar toen die aankwamen was de persoon al overleden. Het gerecht beschouwde het overlijden als verdacht en startte een onderzoek. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse.

Buiten aan de toegangsdeur en op de klink werden bloedsporen gevonden. Na verder onderzoek in het studentenhuis werd nog een tweede lichaam aangetroffen.

De slachtoffers zijn een jonge man een vrouw. Ze zijn met een mes om het leven gebracht. Het mannelijke slachtoffer is een 18-jarige van Afghaanse origine. Hij woonde in het studentenhuis en werd op de benedenverdieping gevonden in een gemeenschappelijke ruimte. De vrouw werd op de derde verdieping gevonden. Over haar identiteit is nog niets bekend.

Getuigen zouden na de feiten iemand hebben zien vluchten. Later op de dag werd een verdachte opgepakt in het ziekenhuis. Het zou gaan om een man van Iraanse afkomst, maar meer details zijn nog niet bekend. Het parket geeft voorlopig geen commentaar.

Er was niks van kabaal vannacht, ik heb niks gehoord of gezien

Student Calder Cosyn, die in hetzelfde gebouw woont

Veel studenten zijn geschrokken van het nieuws. Student Calder Cosyn woont in het gebouw, op dezelfde verdieping als waar één van de lichamen werd gevonden. Hij heeft niks gemerkt. "Het was een rustige nacht", zegt hij. "Ik ben rond 1 uur gaan slapen. Er was niks van kabaal zoals bonken of stoten. Ik heb niks gehoord of gezien. Ik kende hier niet veel mensen, maar ze zijn wel allemaal vriendelijk. Ik was dus zeer geschrokken."

Ook student Wouter De Smedt, die in het gebouw woont, heeft van de feiten zelf niks gemerkt. Vanmorgen schrok hij wel wakker. "Rond een uur of zeven hoorde ik buiten geschreeuw. Ik veronderstel nu dat het één van de poetsvrouwen was die de ontdekking van het lichaam had gedaan. Een half uur later kwam een vriend kloppen. Hij zei dat er beneden een dood lichaam lag. Later vernamen we dan dat er een tweede lichaam zou gevonden zijn."

Meest gelezen