Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Belgische hulporganisaties voor Sulawesi: wie doet wat?

Internationale hulporganisaties bekijken op welke manier ze de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Sulawesi kunnen bijstaan. In ons land hebben Rode Kruis-Vlaanderen en Unicef België al een oproep voor giften gelanceerd. Ze houden zich net als andere organisaties klaar om ter plaatse hulp te gaan bieden.

Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen opent een rekeningnummer om hulp te financieren voor de slachtoffers in Sulawesi. Drinkbaar water en voedsel zijn op dit moment de meest dringende noden. Water moet de uitbraak van ziektes vermijden. Verder zijn ook dekens, slaapmatten, tenten en jerrycans dringend nodig. De Emergency Rescue Unit (ERU) van Rode Kruis-Vlaanderen staat klaar en kan op zeer korte termijn naar Indonesië vertrekken, maar er is nog geen vraag gesteld. 

Giften kunnen op BE 53 0000-0000 5353.

Unicef België

Unicef België heeft ook een oproep gelanceerd voor giften om de noodhulpoperaties te financieren. “We halen momenteel hulpgoederen uit stock maar het is overduidelijk dat de komende dagen meer middelen zullen nodig zijn”, aldus Unicef. De organisatie legt de focus vooral op gezondheidszorg, vaccinatie, beschutting, zuiver water, voeding en bescherming van kinderen. 

Giften kunnen via BE 31 0000 0000 5555 of www.unicef.be.

Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties

Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties (1212) beraadt zich later vandaag of er een gezamenlijke actie komt. Het Consortium bestaat uit het Belgische Rode Kruis, Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan België en UNICEF België.

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen houdt er rekening mee dat ze teams en hulpgoederen ter plaatse zullen sturen.

Meest gelezen