Videospeler inladen...

Elf verdachten opgepakt bij antiterreuroperatie in het noorden van Frankrijk

In Grande-Synthe, bij Duinkerke in het noorden van Frankrijk, is de politie binnengevallen in twaalf huizen, elf mensen werden opgepakt. De huiszoekingen vonden plaats in het hoofdkantoor van de vereniging "Centre Zahra France" en in de huizen van de belangrijkste leiders van de vereniging. De vereniging zou meerdere terroristische organistaties steunen. Dat meldt de prefectuur van de regio. 

Vanmorgen om 6 uur vielen zo'n 200 agenten binnen in twaalf verschillenden huizen. Dat in het kader van een antiterreuractie. De activiteiten van de vereniging werden op de voet gevolgd omdat de leiders verschillenden terroristische organisaties en bewegingen steunen. "Ideeën die in strijd zijn met de waarden van de republiek", klinkt het. Volgens BMFTV werden er elf mensen opgepakt. 

De fondsen van de vereniging "Centre Zahra France"  zijn voor zes maanden bevroren, dat meldt het Franse Staatsblad.

Op haar website zegt de vereniging "Centre Zahra France" als doel te hebben "de boodschap van de islam bekend te maken door de blik van de profeet en zijn familie, en om hun gedachten te vertalen en over hun werken te getuigen". Volgens haar Facebookpagina is de organisatie in november 2009 opgericht.

Meest gelezen