De stint staat voorlopig aan de kant in Haacht en Eeklo

In Nederland zijn stints niet langer toegelaten op de openbare weg na een zwaar ongeval op een spooroverweg waarbij vier kinderen om het leven kwamen. In België zijn er maar enkele tientallen in omloop, maar verkeersinstituut Vias raadt aan om ze niet meer te gebruiken. De elektrische bolderkar die door de scholen van Haacht gebruikt wordt, blijft voorlopig ook aan de kant staan, net als in Eeklo.

Uit onderzoek blijkt nu dat de stint soms kan stilvallen of niet meer remmen. Daarom raadt Vias aan om de elektrische bolderkarren te verbieden op de openbare weg.

Haacht wacht nog af wat wat de beslissing van de minister van Mobiliteit is. "Wij hebben in Haacht dat bericht uit Nederland ook gehoord", zegt schepen Nico Bogaerts. "Wij hebben besloten om in afwachting van een duidelijk standpunt in Vlaanderen, de bolderkar in Haacht aan de kant te laten staan." Zo'n bolderkar wordt gebruikt om schoolgaande kinderen te vervoeren. "In de tussentijd werken we met twee mensen die de kinderen te voet begeleiden", zegt Bogaerts.

In Balgerhoeke bij Eeklo worden voorlopig ook geen stints meer gebruikt om kinderen te vervoeren tussen de school en de opvang.

Meest gelezen