"Thuis ruil ik graag jurken in voor bikini" en "geen flamand de service": de campagnedag voor u samengevat

De verkiezingscampagne loopt op volle toeren. We vatten voor u de opvallendste fragmenten van de afgelopen dag samen. Een debat tussen drie vrouwen en een man over wonen levert al eens geanimeerde argumenten op, we maken kennis met de vader van Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken, en CD&V in Torhout heeft wel een bijzonder "wit" konijn. 

"Thuis ruil ik mijn jurken graag in voor bikini en dat gaat moeilijk in een gemeenschappelijk deel"

In Terzake gingen Gwendolyn Rutten (Open VLD - Aarschot), Valerie Van Peel (N-VA - Kapellen), Joke Schauvliege (CD&V - Evergem) en Bruno Tobback (SP.A - Leuven) in debat over wonen. Wat met onze baksteen in de maag, en onze ambities om geen open ruimte meer te laten verdwijnen voor beton? 

De vrouwen waren het meer met elkaar eens dan met de enige man in het debat, en de formulering van de verschillende argumenten klonk bijwijlen geanimeerd:  "Een eigen huis, een plek onder de zon, dat maakt een mens gelukkig", of "soms heb je zin om in bikini rond te lopen en dat kan moeilijker in een gemeenschappelijk deel."

Videospeler inladen...

Adeline Tapsoba: Het "witte" konijn van CD&V in Torhout

Een Torhouts CD&V-duo in "Iedereen kiest": lijsttrekker (en minister van Onderwijs) Hilde Crevits, en Adeline Tapsoba, het "witte" konijn van de Torhoutse CD&V, zoals Crevits grapt. En waarom koos Tapsoba voor CD&V? "Een toffe groep mensen die af en toe in mijn bar iets komen drinken, ze zijn sympathiek en ze maken nooit ruzie." 

Videospeler inladen...

Vader Van Grieken rapporteerde over zoon

 In "Iedereen kiest" maken we kennis met de vader van Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken. Hij is zijn zoon gevolgd en is ook kandidaat voor Vlaams Belang. Opmerkelijk: als  hoofd van openbare orde en terrorisme bij de BOB heeft hij zelf nog rapporten geschreven waarin zijn zoon betrokken was.

Videospeler inladen...

Geen "flamand de service"

Het verkiezingsdebat over Brussel, georganiseerd door Knack en Radio 1, spitste zich toe op de thema's mobiliteit, veiligheid en wonen. Grote afwezige was huidig burgemeester Philippe Close (PS). Hij liet zich vervangen door Roel Jacobs, nummer 47 op de lijst van de PS. Maar een "flamand de service" voelt hij zich naar eigen zeggen niet. Bekijk dit en de andere opvallendste fragmenten uit dit debat:

Videospeler inladen...

Decruyenaere: "Niet een probleem dat we gisteren hebben ontdekt"

Ook de heisa over de slechte staat van de sociale woningen in Gent bleef vandaag de gemoederen beroeren. Groen-kopstuk Elke Decruyenaere gaf in "Terzake" toe dat het "geen probleem is dat we gisteren hebben ontdekt". In een Gents kopstukkendebat, georganiseerd door de opleidingen Journalistiek en Grafische en Digitale Media van de Arteveldehogeschool trok N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt hard van leer tegen het stadsbestuur: "Onaanvaardbaar". 

Videospeler inladen...

Ponton voor transmigranten naar Zeebrugge?

Als het van Pol Van den Driessche (N-VA) afhangt, mag het ponton voor transmigranten naar Zeebrugge komen, zo zei hij in "Iedereen kiest". Hij vindt hiervoor geen steun bij Brugs burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). "Wat mij betreft blijft dat ponton zo ver mogelijk van Brugge."

Videospeler inladen...

Meest gelezen