Drie partijen in Denderleeuw sluiten Vlaams Belang niet uit

In Denderleeuw sluiten drie partijen niet uit samen te werken met Vlaams Belang. Het gaat om de partijen E.R.N.A. van ex-schepen Erna Scheerlinck, de liberale scheurlijst Plus en de partij DVD van de ex-burgemeester Jan De Dier. De drie vinden het cordon sanitair dat het Vlaams Belang uitsluit van bestuursverantwoordelijkheid ondemocratisch.

Denderleeuw is lange tijd onbestuurbaar geweest. De oorspronkelijke coalitie van N-VA - CD&V - Open VLD-Plus werd aan de kant geschoven voor een bestuur van SP.A/Open en CD&V. Tijdens de crisis stelde het Vlaams Belang zich heel coöperatief op en leverde soms stemmen om noodzakelijke maatregelen mogelijk te maken. De drie partijen hebben die houding gewaardeerd en noemen het Vlaams Belang van Denderleeuw een meer betrouwbare partner dan de traditionele partijen.

kasto80

Meest gelezen