"Een goeie mop vertellen is een kunst"

Sven De Ridder, Brik Van Dyck en Fokke van der Meulen brengen een ode aan moppenkoning Tony Bell. Zaterdag gaat de voorstelling in première in de Arenbergschouwburg.

"Ik herinner me hoe ik als kleine jongen stiekem de LP's van Tony Bell ging beluisteren bij mijn grootmoeder," zegt Sven De Ridder. "Niemand mocht dat weten want die platen stonden vol aangebrande vuile moppen. Tot je die grappen dan navertelde op het familiefeest: lachen, gieren, brullen!"

Samen met Fokke van der Meulen, die comedycafé The Joker uitbaat, en met Brik Van Dyck brengt hij nu een ode aan die moppen van Tony Bell. "We gaan op het podium een echte toog bouwen," zeggen de heren "om de sfeer van weleer helemaal op te roepen." 

Is de mop niet passé?

Moppen aan den toog

"Er zijn veel comedians die er niet in slagen om een klassieke mop goed te vertellen," zegt Fokke van der Meulen. "Maar vergis je niet: de mop is allesbehalve uitgestorven," vult Sven aan. De mop is voor het drietal meer dan springlevend. Brik Van Dyck heeft voor deze voorstelling meer dan duizend moppen verzameld. Tijdens de voorstelling wordt het fenomeen van de mop bijvoorbeeld helemaal uit de doeken gedaan. En uiteraard worden er moppen bij de vleet getapt. "Fokke is 'den Hollander' met dienst die uiteraard de Hollander- en Belgenmoppen vertelt," zegt Sven De Ridder "Ik probeer de toon en stijl van Tony Bell na te doen en Brik doet al de rest." 

Voorsmaakje

Wie maar niet genoeg kan krijgen van de edele kunst der moppen tappen, zit deze week goed bij Start Je Dag. Nog tot en met vrijdag hoor je Sven, Brik en Fokke aan het werk bij Sharon en Dennis.

Wie meer wil weten over de voorstelling surft snel naar www.moppenaandentoog.be

Meest gelezen