"Elk jaar plant ik hier 1.000 bomen, dit is ontgoochelend"

In Zandhoven is er 18 meter bouwafval gedumpt naast het waterzuiveringsstation op de grens van Pulderbos en Pulle. De eigenaar is er niet mee gediend en is zelf een zoektocht naar de dader gestart via Facebook. Dat was vandaag ook te lezen in Gazet van Antwerpen.

Afvalhoop

"Zaterdag was ik gaan wandelen en had ik gezien dat er afval gestort was. Ik ben toen aan een visser gaan vragen of het er al lang lag," vertelt Bruno Van Orshoven. Hij is de eigenaar van het terrein waarop het afval gestort werd. "Als ik er de volgende dag passeerde met mijn kinderen was de hoop al verdubbeld en lag er ook een deel in de beek. Het is niet 'gewoon' sluikstorten, maar 18 meter lang op vier meter breed."

Teleurgesteld 

Van Orshoven is dan ook erg teleurgesteld. "Ik heb dat stuk grond gekocht in 2015 met het idee om daar terug een mooi bos van te maken. Ik plant daar jaarlijks meer dan 1.000 bomen. Als je dan zoiets tegenkomt is dat niet leuk." 

Facebook-oproep

Omdat er tussen het afval ook herkenbare dingen zaten, besloot hij een oproep te doen via Facebook. "Met mijn oproep hoop ik dat buren het hekje zouden herkennen. En dat mensen zo fair zijn om mij in te lichten. Of dat de sluikstorter zichzelf komt excuseren. Maar ik wil het niet zo laten. Dat gaat niet, het is teveel."

Een Facebook-post.

Opruimen

De Facebook-oproep werd al meer dan 120 keer gedeeld en opgemerkt door iemand van het gemeentepersoneel. "Zij stelde voor om aan de burgemeester te vragen om dit te helpen opruimen. Die heeft ondertussen al toegezegd. De technische dienst komt het deze week nog opruimen."

Meest gelezen